Kontrasepšn

Priroda nam, nasuprot cenama pelena i upisivanja u dobar vrtić, daje dovoljno znakova da treba da se množimo: porast seksualnog apetita u plodnim danima, starenje, smrt, kvalitet hrane u staračkim domovima. Ako ipak smatraš da jesen još nije na vidiku i da je za setvu rano, uzmi u obzir i kontraceptivne metode koje još nisi isprobao, jer ne radi sve uvek, a što si više jarebica po lusterima vazdizao, šanse za kmečavim iznenađenjem u korpi pred vratima su eksponencijalno veće.

 

 

Prezervativ

Kurton. Pos’o mu je da sprovede volju tvoju i u 97% slučajeva ne dozvoli finiš trke. Odakle onih 3%? Pukne kondom, pogotovo pri analnom penetrativnom seksu usled smanjene prirodne lubrikacije. Takođe, oprezno u brdima, čekinje su ti neprijatelj bar koliko su ti prijatelj. Proceni sam, seks sa prezervativom je kao pranje nogu sa čarapama na nogama, ali je vredno nerizikovanja života. Ako si pak u vezi u kojoj oboje imate poverenja, mogao bi da razmotriš:

Kontraceptivne pilule

*please recycle* -'oću!

Uz jedan pregled kod lekara i već za vrlo sitne novce, stičeš privilegiju da se poigravaš hormonima koji kontrolišu plodnost: jedan priprema matericu za oplodnju, drugi je u narednom periodu razgrađuje. Ono što kontraceptivne pilule rade je – podstiču konstantnu proizvodnju hormona za razgradnju. Imaj u vidu, pilule su visoko (do potpuno) efikasne, ali je neophodna redovnost, kao i nadzor medicinskog eksperta. Nije dobra varijanta kada si naprasno jedne večeri odlučio da skineš lateks, ali sledeća tehnika je starija od točka, a i jednako popularna:

Vađenje

Sama pretpostavka da možeš da veruješ sopstvenoj proceni u životinjskom zanosu je slabo kredibilna, ali ima ko ume. Ipak, zaboravljamo da juriš počinje sa prvom penetracijom. Spermatozoidi žive do 24 časa, te je šansa veća da se raspomame ako si u proteklom danu ejakulirao. Mnogi su uvereni da uriniranje nakon orgazma i ejakulacije pročišćava kanale kao Mr. Proper, ali to je nalik tvrdnji da je svaka ženska potencijalni biseksualac – slušaš uverljive priče, ali nikada se ne dogodi onako kako si zamišljao. Dobro sredstvo kontracepcije ako akcenat nije na kontracepciji i ako te hlamidija ne peče mnogo. Pri praktikovanju seksa u rinfuzi uvek možeš da se raduješ činjenici da cura praktično može da zatrudni samo tri dana unutar jednog menstrualnog ciklusa, te si deset dana nakon perioda prilično siguran da možeš da sipaš i ne misliš.

Digitalni abortus

maybe not

Pilule za dan posle, operacija bez mehanike. Ne kul. Ne samo da nije kontracepcija, već tvojoj partnerki može da prouzrokuje iks problema, baš kao i gospodin abortus lično. Pritom sme da se praktikuje eventualno jednom u šest meseci, a eto malko je od rendgena ipak opasnije (fusnota: rendgen nije kontraceptivno sredstvo). Proveri da li si ispitao sve druge opcije pre nego što se odlučiš na ovaj korak.

Spirala

Stoprocentno efikasna blokada, pre ćeš preći Gazelu u četiri nego što će tvoji klinci ovu bravu obiti. Super je kada tvoja devojka obavi ovu jednostavnu proceduru dok je sa tobom u vezi, još je bolje ako to uradi samoinicijativno, ali ako naiđeš na mladu jarebicu koja se hvali neprobojnošću a ni od koga nisi čuo da je nekada sa nekim bila u dugoj vezi – dobrodošao u svet jutarnjih crvenila iznenađenja. Istina, i priroda i masonerija su se urotili protiv nas tru poštara, i čini se da se sve svodi na to da je najbolje sredstvo kontracepcije apstinencija, a da najbolju sigurnost nudi sigurnost sigurne veze. Ali i od 100% može bolje:

Stejt brejk

kontejner, buđav sir, račun za struju...u jebote

Čuo si od drugara da zamišljaju svoju babu kako bi odložili vrhunac snošaja i upriličili ugođaj i svojoj partnerki. Čuo si da recituju naglas suđenja Šešelju, da se prisećaju prodavačice cigara sa ekskurzije u Malom Iđošu, i istina je – sve to može da ti kupi par minuta. Ali za potpunu obustavu procesa niko nije efikasniji od ovog velikana srpskog glumišta. Zamišljaj ti pluća pušača na operacionom stolu, prisećaj se mirisa Zobnatičkih štala, ali kad zaškripi i vidiš da je i za vađenje kasno, ovo je metoda za tebe. Toliko uspešno odlaže ejakulaciju, da može da se desi da je odloži i po par godina – pošto će se pročuti po selu da ti je pao za vreme rudarenja. U nekim zemljama je metoda nezakonita, pošto ako ti spolovilo ostane u ofisu (njenom) može da se dogodi da pri evakuaciji isisa i već eventualno postojeći zigot. Nikola, znamo kako ti je!

Tagovi:

bolesti